5 Beste Bedrijfsuitjes van Nederland

Veel mensen spenderen meer dan 40 uur per week in hun werkomgeving. Het is dan wel zo fijn als je goed met je collega’s kunt opschieten of er tenminste een goede sfeer hangt. Om de sfeer op je werkvloer en relaties tussen collega’s een beetje positief te kunnen bevorderen, zijn bedrijfsuitjes een hele goede optie. Hierdoor leren de werknemers elkaar ook buiten hun vaste werkomgeving kennen, iets wat ook kan helpen wanneer er samengewerkt moet worden. Benieuwd wat de top vijf van beste bedrijfsuitjes in Nederland is? Lees gauw verder.

Escape Room

Een escape room is één van de populairste bedrijfsuitjes in Nederland. Hier word je als team in een ruimte gedropt, en moet je door middel van raadsels en puzzels uiteindelijk zien te opsnappen uit de kamer, die op slot zit. Het gaat hier om samenwerken, het oplossen van kleinere raadsels en uiteindelijk samen iets te bereiken – jullie ontsnapping! Vaak is een escape room nog extra zenuwslopend doordat er een tijdslot aan vast hangt, bijvoorbeeld van 60 minuten. Doordat jullie echt als team samenwerken wek je direct meer sympathie voor elkaar.

De Efteling

De Efteling is misschien wel het meest populaire ‘pretpark’ van Nederland. Niet gek ook dat veel bedrijfsuitjes hier plaatsvinden. Je kunt met het hele team een dag lang door het park wandelen, in verschillende attracties gaan of het rustig aandoen en je laten verwonderen door de droomvlucht. In de Efteling is genoeg te beleven, voor jong en oud, voor avontuurlijke types maar ook voor mensen die niet zoveel durven. Dat maakt dat de Efteling één van de alle populairste plekken is om als bedrijfsuitje te bezoeken.

Karaokebar

Oké, misschien dat deze optie net iets geschikter is als jullie wat informeler met elkaar omgaan – maar een karaokebar is een hele goede manier om een avond vol vermaak te beleven. Vaak komen er tijdens karaoke veel verassingen naar boven: mensen die normaal niet zo snel op de voorgrond durven te treden, zullen dan misschien wel de eerste zijn die een microfoon pakt. Zo leer je weer een stuk meer van elkaar!

Virtual reality

Om iets heel spannends te beleven hoef je tegenwoordig echt de deur niet meer uit. Urban Events organiseert namelijk allemaal verschillende spannende tripjes, vanuit één ruimte. Dat klinkt natuurlijk een beetje onrealistisch, maar met virtual reality is het gelukkig allemaal mogelijk. Tussen de dinosaurussen lopen, van een hele hoge achtbaan gaan of optreden voor 5.000 man, je beleeft het allemaal dankzij virtual reality. En het meest ideale aan deze vorm van een bedrijfsuitje is dat jullie het kantoor niet eens hoeven te verlaten!

Varen op de grachten

Leer Nederland beter kennen vanaf een bootje op de grachten. Dat kan natuurlijk door de hoofdstad Amsterdam, maar Utrecht of Haarlem hebben ook prachtige grachten. Zelfs door de wateren van kleinere steden zoals Zwolle kan gevaren worden. Vanaf een boot is een borrel nog nét iets leuker! Hoe groter een personeelsgroep is, hoe goedkoper een boot ook te huren valt. Misschien wel handig om van tevoren te checken over er collega’s zijn die last hebben van zeeziekte.