Drie tips voor het creatief voorbereiden op de feestdagen

Langzamerhand komen de feestdagen er weer aan. Deze dagen zorgen altijd voor een mooie en magische sfeer. Leuke tijden om naar uit te kijken dus, en wat is nou leuker om je voor te bereiden op de feestdagen door zelf creatief aan de slag te gaan? Zelfgemaakte creatieve decoratie of gerechten zorgen voor een persoonlijk tintje waardoor de feestdagen nog specialer worden. In dit blog geven we een aantal tips hoe je creatief aan de slag kan gaan om je voor te bereiden op de feestdagen.

Chocoladeletters met sinterklaas

Het is al een oude traditie, maar met Sinterklaas mag een overheerlijke chocoladeletter natuurlijk niet ontbreken. In plaats van het kopen van sinterklaas chocolade in de winkel, kan je ervoor kiezen om deze zelf te gaan maken. Zo kan je ze zelf laten drukken met het logo van je eigen bedrijf, of kan je ze zelf decoreren door met eetbare verf aan de slag te gaan. Genoeg manieren om je chocoladeletter een persoonlijk tintje te geven. Helemaal leuk om weg te geven, maar ook een goed idee om zelf van te gaan genieten! Wil je toch wat creatiefs geven, maar dit liever niet zelf maken, dan kan je het beste naar een chocolaterie gaan zoals het chocoladehuis. Ze maken unieke, op maat gemaakte ontwerpen voor je.

Sfeervolle decoratie

Het is extra leuk om jouw woning aan te kleden met zelfgemaakte decoratie. Knip silhouetten van Sinterklaas en zijn helpers uit zwart papier en bevestig ze op je ramen. 's Avonds, als het licht van binnenuit schijnt, creëert dit magische effect voor iedereen buiten, maar ook voor jezelf binnen. Voor de kerst kan je ervoor kiezen om zelf je kerstballen te maken. Versier ballen met glitterstiften, pailletten of ga ze zelf verven. Je kan namen en datums op de ballen schrijven om het extra persoonlijk te maken. Je kan ook kiezen om zelf je guirlandes te maken voor in je boom. Gebruik groene takken en materiaal zoals sterren, dennenappels en lint om de boom op te vrolijken.

Creatieve relatiegeschenken

Met de feestdagen is het ook tijd om je relaties een geschenk te overhandigen. Het is extra leuk als je relatiegeschenk kerst een persoonlijk tintje met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van unieke kerstkaarten. Deze kan je niet alleen sturen naar je zakelijke relaties, maar ook naar je vrienden en familie. Maak gebruik van foto’s of handgemaakte illustraties en schrijf leuke kerstwensen en persoonlijke berichten op om je relaties goed te onderhouden. Je kan ook kiezen om een cadeau met betekenis te geven. Denk aan een speciaal uitgezochte wijn, met een persoonlijke foto erop of een kerstpakket dat op maat gemaakt is, waardoor alles wat er in het pakket zit daadwerkelijk ook genuttigd en gebruikt wordt. Hoe ga jij je creatief voorbereiden op de feestdagen?