Op vakantie naar de Costa Blanca: welk verblijf kies je?

Als je zeker wilt weten dat je goed weer hebt, dan kun je het beste kiezen voor een vakantie in Spanje. Het Mediterrane klimaat zorgt ervoor dat je het hele jaar kunt genieten van de zon. Spanje is niet voor niets het meest populaire land waar gepensioneerden naartoe emigreren. Naast gepensioneerden is het land natuurlijk populair onder alle leeftijden. Ga jij op vakantie naar de Costa Blanca en weet je niet voor welk verblijf je moet kiezen? Lees dan gauw verder, je kunt namelijk een paar tips vinden in dit artikel.

Ga naar Moraira voor een unieke ervaring

Vroeger was Moraira een vissersdorpje, maar tegenwoordig wordt het een badplaats genoemd. Dit is een heerlijke plek waar het heerlijk toeven is. Je kunt een villa huren Moraira zodat je lekker een eigen plekje hebt, waar je je terug kunt trekken. Als je een huisje of een villa huurt, ben je van alle gemakken voorzien. Daarnaast voelt het alsof je thuis bent. Je hoeft met niemand anders rekening te houden, alleen met je eigen gezelschap. Dat is een heerlijk vooruitzicht, toch? Je kunt overdag lekker erop uit gaan om vervolgens terug te komen in ‘jouw’ huis om weer bij te komen. Op die manier heb je het beste van beide werelden.

Geniet extra van nóg meer luxe

Een luxe villa Moraira huren is een super goed idee als je net even wat meer comfort wilt. Een luxe villa heeft namelijk meer faciliteiten dan een normale villa. Denk bijvoorbeeld aan een sauna (niet alsof je die nodig hebt in Spanje), zwembad of bubbelbad, fitnessruimte en mooiere kamers. Als je met een grote gezelschap gaat, is dit natuurlijk een top idee. En doordat je samen de kosten kunt delen, is het ook niet direct een rib uit je lijf. Ideaal als je een grote familie of vriendengroep hebt en je graag samen op vakantie wil. Door een grote villa te huren zit je allemaal bij elkaar in plaats van apart en daardoor beleef je de hele vakantie op een andere manier. Je komt nader tot elkaar en maakt echt herinneringen samen.

Geniet van het échte Spanje, tussen de locals

Als je kiest voor een niet zo toeristische plaats, bevind je je echt tussen de locals. Dit is de plek waar je wilt zijn, omdat je dan pas de echte parels vindt. De bekende plekken zijn natuurlijk ook mooi, maar hoe tof is het als je onontdekte plekjes kunt zien en ervaren? De locals weten precies op welke plekken je moet zijn voor het lekkerste eten, de mooiste stranden en de beste winkels. Als je voor een air BNB gaat, kun je wellicht de verhuurders inschakelen om de beste plekjes te vinden. Of huur een gids, zodat je alles te weten komt over de plek waar je bent. Je kunt natuurlijk ook zelf wat informatie zoeken op internet, zoals door het lezen van reisblogs.