Thuis met een kleintje? Neem je baby mee op reis in zijn eigen babykamer

De zomervakantie van 2020 ziet er voor bijna iedereen anders uit dan verwacht. De coronacrisis zorgt ervoor dat verre reizen sowieso niet mogelijk zijn, en veel mensen kiezen er dan ook voor om vakantie in eigen land door te brengen. Heb jij een kleintje, dan kunnen we ons voorstellen dat je liever veilig en vertrouwd thuis blijft dan de hort op te gaan. Wil je je kleintje wel de ervaring geven van vakantie, neem hem/haar dan mee op reis in de eigen babaykamer!

Elke week een ander land

Voor kleine kinderen is veel verandering vaak niet goed, maar dat betekent niet dat je niet af en toe de babykamer aan kunt passen. Laat dan vooral de meubeltjes staan voor herkenbaarheid, maar werk met leuke accessoires om het toch te veranderen.

Hoe leuk is het om je kindje elke week kennis te laten maken met een ander land? Dat kan door bijvoorbeeld een slaapliedje in een andere taal te leren (daar steek je zelf ook nog wat van op!).

Je kunt dit ook nog verder doortrekken. Zo kun je het eten van je kleintje elke week aanpassen op het land waar je dan ‘bent’. Zo leert het ook nog eens verschillende smaken kennen. En jij hebt een goed excuus om lekker pizza te eten, of paella, of croissants 🙂

Van het strand naar de jungle

Op vakantie leer je vaak nieuwe dingen, kinderen helemaal. Ze leren het strand kennen, nieuwe planten en dieren in de jungle, of een nieuwe stad. Die beleving kun je thuis ook maken.

Met muurstickers, die gemakkelijk te verwijderen zijn, tover je een muur in de babykamer in een handomdraai om in een jungle, een stad of het strand. Wedden dat je daar zelf ook meteen een vakantiegevoel van krijgt?

Voeg wat leuke accessoires toe die passen bij het thema. Denk bij de jungle aan leuke knuffels van dieren die je daar vindt, of aan een hangmat voor het strand. En daar kun je natuurlijk ook prima zelf in chillen terwijl je kleintje ligt te slapen.

Kamperen in eigen huis

Ben jij een echte kampeerder? Dan is het misschien wel leuk om in eigen huis, of tuin, te kamperen met je kleintje. Zet een tent op en ga daar lekker slapen met zijn allen, net als op vakantie. Alleen dan zonder de gemeenschappelijke douches en het met de hand afwassen. Zo kan je kleintje vast wennen aan het slapen in bijvoorbeeld een campingbedje, voor als je volgend jaar wél echt mag gaan kamperen.

Je kunt er ook voor kiezen om een klein tentje in de slaapkamer van je kleintje op te zetten, waar dan bijvoorbeeld broertjes en/of zusjes kunnen slapen. Lol gegarandeerd. En voor het echte campinggevoel hang je dan wat leuke lampjes op, en kleed je het kamertje aan alsof je midden in de natuur zit. Met een muursticker babykamer heb je dat zo voor elkaar.

En vergeet aan het einde van de vakantie vooral niet om het kamertje weer ‘normaal’ te maken. Alsof je thuiskomt, zo mag dat ook voor je kleintje voelen. Je komt dan zo weer in het ritme.