3x tips voor een gezondere levensstijl

Je levensstijl verbeteren kan op elk moment van je leven, daarvoor hoef je niet te wachten op de start van het nieuwe jaar. Sterker nog: je hoeft geeneens te wachten op de start van de nieuwe dag. Je kunt vandaag nog beginnen met je gezondere levensstijl! Als je graag je leven wil verbeteren, ben je hier op het juiste adres. Gezonder gaan leven is namelijk geen makkelijke opgave. Juist daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zo maak je het jezelf zo leuk en makkelijk mogelijk.

Zorg dat je voldoende blijft drinken

Je hebt waarschijnlijk al honderd keer gelezen dat je genoeg water moet drinken. Geen zorgen, wij zullen je niet opnieuw vertellen waarom je water moet drinken. Wij gaan het makkelijker voor je maken door middel van een aantal handige tips. Het belangrijkste is om na te gaan wat je graag wilt drinken. Water is natuurlijk het gezondst. Wil je een beetje afwisseling? Kies dan om soms een klein beetje suikervrije limonadesiroop aan je water toe te voegen. 

Voor de rest willen we je aanraden om drinken makkelijk te maken. Koop een grote fles en houdt die de hele dag bij je. Neem hem mee op pad of zet hem op je bureau. Is dat niks voor jou? Kies dan om te drinken uit longdrink glazen. Doordat deze glazen zo groot zijn, behaal je makkelijker je doel, omdat je minder glazen hoeft te drinken om genoeg vocht binnen te krijgen.  

Ga experimenteren in de keuken

Gezond eten kan heel erg leuk zijn, maar dan moet je het wel een eerlijke kans hebben gegeven. Dit kan het beste wanneer je zelf eens de keuken induikt om te experimenteren met gezond eten. Trek de bakvormen uit de kast en maak de mooiste gezonde creaties. Afhankelijk van jouw wensen zijn de mogelijkheden eindeloos: ga jij voor healthy lions, een gezonde kersencake of een skinny pindareep? Dit zijn slechts drie lekkere en gezonde recepten van Chickslovefood, klik hier om nog meer inspiratie op te doen.

Ontdek welke sport er bij jou past

Sporten is iets waarvan je weet dat het eigenlijk wel moet. Toch doe je het misschien niet zo vaak. Wanneer je sportschoenen stof aan het vangen zijn in de kast weet je dat er iets niet helemaal goed gaat: je hebt waarschijnlijk weinig tijd of zin om te gaan sporten. Als dit het geval is, beoefen je misschien niet de juiste sport. Dan is het goed om je eens te gaan verdiepen in de verschillende sporten die er bestaan. Welke sport geeft jou energie en past in jouw drukke tijdschema? Onze tip is om gewoon eens lekker mee te gaan met vrienden, familie en optimaal gebruik te maken van de proeflessen die veel organisaties aanbieden.