Ga jij slapen met je telefoon in je hand en word je er weer mee wakker? Zit je vaker op je telefoon dan je misschien zou willen? Durf je het misschien niet hardop te zeggen, maar ben je wellicht een beetje verslaafd aan je telefoon? In deze blog geven we jou tips! 

Wist je dat wij met de dag vaker op onze mobiel zitten? Toen de eerste mobiele telefoontjes op de markt kwamen, kon je er enkel nog mee bellen. Maar vandaag de dag zitten we er gemiddeld meer dan 4 uur op. Dat lijkt misschien niet extreem veel. Maar van de 24 uur houden we dan nog 20 uur over. Je slaapt 8 uur op een dag en je werkt ook nog eens 8 uur op een dag. Zonde van je tijd! Tijd om er iets aan te doen. 

Eén van de dingen is misschien wel dat jij een telefoonabonnement hebt met alles erop en eraan. Je kunt er dan ook voor kiezen om niet altijd de nieuwste telefoon te hebben. Door te kiezen voor een sim only abonnement, kun je langer met jouw mobiel doen. Hierdoor gaat ook de nieuwigheid eraf. Met als resultaat dat je minder op je telefoon zit dan wanneer je weer het nieuwste van het nieuwste hebt. Een sim only abonnement heeft nog meer voordelen. Zo is het goedkoper, ben je meer flexibel én draag je jouw steentje bij aan een duurzame wereld. Je hebt tenslotte dan geen nieuwe mobiele telefoon nodig. 

Je tijd anders gebruiken? Ga erop uit!

Cold turkey stoppen met je mobiel

De mobiele telefoon lijkt dus wel te zijn verkleefd met onze hand. Reden genoeg om cold turkey te proberen te stoppen met je mobiele telefoon. Het lijdt namelijk ook tot slechter slapen, slaaptekort en je verspilt er heel veel tijd mee waardoor je simpelweg ook niet toe komt aan wat jij zo belangrijk vindt. Een mobiel zorgt er ook voor dat we altijd maar aan staan, met als resultaat dat je veel stress ervaart.

Dit zijn tips die jij vandaag gelijk kunt gebruiken: 

  • Er zijn een aantal manieren die je kunt proberen om ervoor te zorgen dat je nog wel gewoon functioneert. Zo kan je je mobiel minder aantrekkelijk maken. Er zijn apps die jouw telefoon op zwart wit zet. De rode bolletjes, de meldingen, geven je brein namelijk een signaal dat jij op je mobiel moet kijken. Door je mobiel minder aantrekkelijk te maken, krijg je dus ook minder de drang om erop te reageren. 
  • Een andere manier is een app installeren waardoor je mobiel tijdelijk niet te gebruiken is. Je kan wel gebeld worden en in geval van nood kun jij ook bellen. Maar de applicaties op jouw mobiel halen niets meer binnen. Hierdoor zorg je ervoor dat je even niet afgeleid kunt worden. En lekker kunt genieten van het moment. 
  • En uit het oog, is uit het hart. Dat geldt zeker ook voor een mobiele telefoon. Leg je mobiel dus weg, door ‘m bijvoorbeeld in een la te leggen. Of gebruik deze Stolp. Hierdoor kan je mobiele telefoon ook tijdelijk geen straling uitzenden.