De 5 belangrijkste cryptocurrencies naast Bitcoin

Bitcoin was niet alleen een trendsetter die een golf van cryptomunten, gebouwd zijn op een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk opgang bracht, maar Bitcoin is ook de de facto standaard geworden voor cryptocurrencies, en inspireerde een steeds groeiende community en fansbase.

Je kunt dus niet alleen Bitcoin kopen als je wilt investeren in cryptomunten. Het is essentieel om naar andere alternatieve munten (altcoins) te kijken om te weten welke munten het naast Bitcoin goed doen. In deze cryptocurrency blog kijken we naar de 5 belangrijkste cryptomunten naast Bitcoin.

1. Ethereum (ETH)

Het eerste Bitcoin-alternatief op onze lijst, Ethereum (ETH), is een gedecentraliseerd softwareplatform waarmee slimme contracten en gedecentraliseerde toepassingen (dApps) kunnen worden gebouwd en uitgevoerd zonder enige downtime, fraude, controle of inmenging van een derde partij. Het doel achter Ethereum is om een gedecentraliseerde suite van financiële producten te creëren waartoe iedereen in de wereld vrij toegang heeft, ongeacht nationaliteit, etniciteit of geloof. Dit aspect maakt de implicaties voor diegenen in sommige landen nog dwingender, omdat diegenen zonder staatsinfrastructuur en staatsidentificaties toegang kunnen krijgen tot bankrekeningen, leningen, verzekeringen, of een verscheidenheid aan andere financiële producten.

2. Tether (USDT)

Tether (USDT) was een van de eerste en populairste van een groep zogeheten stablecoins – cryptocurrencies die hun marktwaarde willen koppelen aan een valuta of een ander extern referentiepunt om de volatiliteit te verminderen. Omdat de meeste digitale munten, zelfs grote zoals Bitcoin, regelmatig periodes van dramatische volatiliteit hebben gekend, proberen Tether en andere stablecoins de prijsschommelingen af te vlakken om gebruikers aan te trekken die anders misschien voorzichtig zouden zijn. De prijs van Tether is direct gekoppeld aan de koers van de Amerikaanse dollar. Het systeem stelt gebruikers in staat om gemakkelijker en sneller transfers te maken van andere cryptocurrencies terug naar Amerikaanse dollars, dan daadwerkelijk om te zetten naar normale valuta.

3. USD Coin (USDC)

Een andere stablecoin, USD Coin koppelt ook zijn prijs aan de Amerikaanse dollar met behulp van fiat-gegarandeerde reserves, wat betekent dat het een hoeveelheid fiatvaluta aanhoudt die gelijk is aan de hoeveelheid USD Coin in omloop. USD Coin werd in 2018 gelanceerd door het Centre Consortium, dat bestaat uit Circle en Coinbase. Omdat Circle is gevestigd in de VS, is het onderworpen aan regelgeving-dit maakt USD Coin een gereguleerde stablecoin.

4. Binance-Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) is een utility cryptocurrency die functioneert als een betaalmethode voor de vergoedingen die verband houden met de handel op de Binance Exchange. Het is de op twee na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Wie de token als betaalmiddel voor de beurs gebruikt, kan met korting handelen. De blockchain van Binance Coin is ook het platform waarop de gedecentraliseerde beurs van Binance opereert. De Binance Exchange werd opgericht door Changpeng Zhao en is een van de meest gebruikte beurzen ter wereld op basis van handelsvolumes. 

5. Binance USD (BUSD)

Binance USD is gecreëerd door de cryptocurrency exchange Binance als een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. De stablecoin werd goedgekeurd door het New York State Department of Financial Services; hij is dus ook gereguleerd.