4 redenen waarom broodmixen zo populair zijn

human holding a bread

Is het jou ook al weleens opgevallen dat het assortiment kant-en-klare broodmixen in de supermarkt, maar ook online, steeds groter wordt? Dit komt omdat er veel vraag naar is. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf hun eigen brood te bakken. Niet alleen de zakken bloem en meel, maar ook de kant-en-klare broodmixen vliegen de winkel uit. In deze blog lees je waarom broodmixen zo populair zijn. Lees daarom snel verder!

Brood bij de bakker wordt steeds duurder

We kunnen er helaas niet omheen: alles wordt duurder. Ga je naar de supermarkt, dan kun je voor datzelfde briefje van 50 euro vandaag de dag veel minder kopen dan pak hem beet vijf jaar terug. Maar niet alleen in de supermarkt worden de producten duurder, ook bij de bakker moet je steeds meer neertellen voor een lekker brood. En ook al zijn ook de broodmixen in prijs gestegen, met zelf bakken ben je uiteindelijk altijd nog goedkoper uit.

Iedere ochtend opstaan met de geur van versgebakken brood

Word jij ook helemaal blij van de geur van versgebakken brood? Wanneer je zelf thuis brood bakt, kun je iedere ochtend opstaan met die heerlijke geur. Ook wel net zo praktisch: je hoeft niet weer en wind te trotseren om van een lekker ontbijtje met een smakelijk brood te kunnen genieten.

Met een kant-en-klare mix kan zelfs een leek een lekker brood bakken

Een andere reden waarom broodmixen zo populair zijn, is het gemak. We zijn drukker dan ooit tevoren en hebben dus geen tijd om alle ingrediënten één voor één af te wegen. Bij een broodmix hoef je vaak alleen nog wat water en gist toe te voegen en er komt bijna vanzelf een lekker brood uit je broodbakmachine rollen. Zo kan zelfs een leek een lekker brood bakken!

Ruime keuze, dus voor ieder wat wils

Broodmixen zijn in veel verschillende soorten te verkrijgen. Zo bak je in een handomdraai bijvoorbeeld de lekkerste speltbroden, rozijnenbolletjes, zachte bolletjes en stokbroden. De keuze is reuze. Zo is er voor ieder wel wat wils. Voor een handige broodmix kun je naar de supermarkt gaan, maar je kunt ook een broodmix online kopen, bijvoorbeeld bij Baktotaal Bouwhuis. Online is het aanbod broodmixen nog groter dan in de supermarkt. Bovendien krijg je jouw bestelling bij jou thuis bezorgd en hoef je er dus niet de deur voor uit. Wel zo handig!