Alles wat je moet weten over verschillende soorten koffie

coffee beans and white mug

Of je nu een die-hard theeleut bent of een toegewijde koffiedrinker, je kunt de aantrekkingskracht van een dampend heet kopje koffie niet ontkennen. Maar wist je dat er verschillende soorten koffie bestaan? Hier onderzoeken we de drie belangrijkste soorten koffie – bonen, filters en versgemalen, zodat je meer te weten komt over je favoriete cafeïnehoudende drank.

Bonenkoffie

Bonenkoffie is het type waar de meeste mensen aan denken als ze het woord “koffie” horen Het wordt gemaakt door gebrande bonen te vermalen tot poeder en dan te zetten met heet water. Het wordt ook wel espressokoffie genoemd, omdat het naast andere ingrediënten als melk en suiker ook espressoshots bevat. De meest voorkomende soorten bonenkoffie zijn cappuccino’s, lattes, mocha’s en americano’s.

Filterkoffie

Filterkoffie wordt gezet met een speciaal daarvoor ontworpen filtermachine. Dit type machine gebruikt de zwaartekracht om heet water door gemalen bonen in een karaf of kopje eronder te laten lopen. Filterkoffie is over het algemeen minder sterk dan bonenkoffie, omdat er grotere gemalen bonen worden gebruikt dan bij espressodranken. Bovendien zijn filtermachines vaak voorzien van extra functies zoals temperatuurregeling of zelfs ingebouwde molens, zodat je je kopje precies kunt aanpassen aan jouw smaak!

Versgemalen koffie

Versgemalen koffie wordt gemaakt met versgemalen bonen die vlak voor het zetten zijn gebrand. Dit geeft de bonen meer smaak en aroma dan voorgemalen bonen die na verloop van tijd hun smaak hebben verloren. Versgemalen koffie is meestal rijker van smaak omdat de oliën van de vers gebrande bonen nog intact zijn wanneer ze worden gezet. De beste manier om versgemalen koffie te krijgen is door hele bonen te kopen bij een plaatselijke brander of ze thuis te malen met een elektrische molen.

Ontdek jouw favoriet 

Ongeacht of je de voorkeur geeft aan thee of koffie, kennis over verschillende soorten koffie kan helpen om je ochtenden veel interessanter te maken! Bonen-, filter- en versgemalen koffie hebben allemaal verschillende smaken en aroma’s, wat ze op hun eigen manier uniek en bijzonder maakt. Dus waarom zou je vandaag niet iets nieuws proberen? Haal wat vers gebrande bonen online en kijk wat voor heerlijk kopje er te wachten staat! Wie weet ontdek je wel je nieuwe favoriete brouwsel! Wil je koffie online bestellen? Neem dan een kijkje op de website van Fleur de café