5 Leukste spelletjes om thuis te spelen

Spelletjes spelen is vermaak voor jong en oud. Het kan ontzettend leuke en gezellige avonden opleveren thuis, maar kan ook zorgen voor spanning om te snijden. Als je op zoek bent naar leuke spelletjes om thuis te spelen (misschien wel om de lockdown iets beter door te kunnen komen) dan ben je aan het juiste adres, want in dit artikel bespreken we de vijf leukste spelletjes om thuis te spelen.

Yahtzee

Als je nog nooit Yahtzee hebt gespeeld, dan heb je het vast wel eens voorbij zien komen. Het spel maakt gebruik van een beker en zeven verschillende dobbelstenen. Het is de bedoeling dat elke speler een keer met alle dobbelstenen gooit en dat deze getallen samen iets moois vormen. Denk bijvoorbeeld aan een straat, wanneer vijf van de zeven getallen op elkaar aansluiten. Of als je een paar keer hetzelfde getal hebt, zoals drie 3’en. Er zijn veel verschillende soorten scores te behalen met Yahtzee, en elke heeft zijn eigen puntentelling. Wie uiteindelijk, aan het einde van het spel, het hoogste aantal punten gehaald heeft, is de winnaar. Als je Yahtzee zat bent maar wel zin hebt om andere spellen met dobbelstenen te spelen, probeer dan eens online dice games.

30 Seconds

Al jaren is 30 seconds één van de populairste spellen om thuis te spelen. Je kunt het doen met het bordspel waarbij je verschillende pionnen kunt verplaatsen door termen te raden. Deze termen raad je van een kaartje af en je hebt hier maar 30 seconden voor. Als je een moeilijk kaartje hebt kan het dus zomaar zijn dat je niks raadt, en als je een gemakkelijk kaartje hebt zou je zomaar alle vijf termen kunnen raden.  

De Slimste Mens

De afleveringen van de Slimste Mens zijn ontzettend populair en worden dagelijks door miljoenen mensen bekekenen. Maarten van Rossum en Philip Freriks beleven op hun oude dag nog ongekende populariteit en hebben een mega grote fanbase.

Wie ben ik?

Het Wie ben ik spel zorgt altijd voor voldoende vermaak en fanatisme. Naast dat het voldoende vermogen vergt om mensen te kunnen raden, vereist het spel ook een boel creativiteit. Het werkt namelijk zo: de bijgevoegde plastic hoofdband bind je om je hoofd, en deze heeft een klein gleufje waar een papiertje of stukje karton in gestoken zou kunnen worden. Alle spelers schrijven vervolgens op verschillende papiertjes verschillende bekende namen op, wat celebrities of BN’ers kunnen zijn, maar ook bekenden onder jullie vriendengroep. Vervolgens plaats je dit papiertje op de hoofdband, en ziet degene met de hoofdband dus niet welke naam er op zijn of haar voorhoofd staat. Door vragen te stellen probeer je hier vervolgens achter te komen.

Puzzelen

Het aantal verkochte puzzels is sinds de corona pandemie extreem gestegen. Dit is namelijk perfect tijdverdrijf voor thuis. Geloof ons – met een puzzel van 1.000 stukjes ben je echt wel even zoet.