8 Dingen In Huis Die Je Vergeet Schoon Te Maken

Schoonmaken is een van die vervelende taken die we allemaal moeten doen. Het is belangrijk om ons huis schoon te houden om ziektes te voorkomen en onze leefomgeving aangenaam te houden. Helaas vergeten we soms bepaalde plekken en voorwerpen schoon te maken. Hier zijn 8 dingen in huis die je waarschijnlijk vergeet schoon te maken.

Inleiding

Iedereen weet dat het belangrijk is om een schoon huis te hebben, maar toch vergeten we soms om bepaalde plekken en voorwerpen schoon te maken. Dit kan leiden tot de ophoping van bacteriën en ziektes. In dit artikel bespreken we 8 dingen in huis die vaak over het hoofd worden gezien bij het schoonmaken en geven we tips over hoe je ze schoon kunt maken.

Keukengerei

Snijplanken

Snijplanken zijn een belangrijk onderdeel van de keuken, maar worden vaak vergeten bij het schoonmaken. Dit is zorgwekkend, omdat snijplanken bacteriën kunnen bevatten die ziektes kunnen veroorzaken. Om snijplanken schoon te maken, was je ze met warm water en afwasmiddel en laat je ze vervolgens drogen. Je kunt ook een oplossing van water en azijn gebruiken om ze te desinfecteren.

Keukensponsjes

Keukensponsjes worden veel gebruikt bij het schoonmaken van de keuken, maar worden vaak niet goed schoongemaakt. Dit kan leiden tot de ophoping van bacteriën en schimmels. Om keukensponsjes schoon te maken, was je ze met heet water en afwasmiddel en laat je ze vervolgens goed drogen. Je kunt ook een oplossing van water en bleekmiddel gebruiken om ze te desinfecteren.

Slaapkamer

Kussens

Kussens zijn een belangrijk onderdeel van ons slaapcomfort, maar worden vaak vergeten bij het schoonmaken. Kussens kunnen zweet, dode huidcellen en bacteriën bevatten, wat kan leiden tot allergieën en ziektes. Om kussens schoon te maken, was je ze in de wasmachine op een warme cyclus. Gebruik een mild wasmiddel en voeg een paar tennisballen toe om de kussens op te fluffen.

Matrassen

Matrassen zijn een andere belangrijke factor bij ons slaapcomfort, maar worden vaak vergeten bij het schoonmaken. Matrassen kunnen stof, bacteriën of zelfs huisstofmijt bevatten, wat kan leiden tot allergieën en ziektes. Om een matras schoon te maken, stofzuig je hem regelmatig om stof en vuil te verwijderen. Gebruik ook een matrasbeschermer om te voorkomen dat vuil en zweet het matras binnendringen.

Badkamer

Douchekop

De douchekop wordt vaak over het hoofd gezien bij het schoonmaken van de badkamer. Dit is zorgwekkend,omdat de douchekop bacteriën en schimmels kan bevatten die ziektes kunnen veroorzaken. Om de douchekop schoon te maken, kun je een plastic zakje vullen met azijn en deze om de douchekop binden. Laat het een nachtje weken en spoel het daarna af met warm water.

Toiletborstelhouder

De toiletborstelhouder is een van de meest vergeten objecten bij het schoonmaken van de badkamer. Dit is zorgwekkend, omdat de toiletborstelhouder een broeinest van bacteriën kan zijn. Om de toiletborstelhouder schoon te maken, was je hem met warm water en afwasmiddel en laat je hem vervolgens drogen. Je kunt ook een oplossing van water en bleekmiddel gebruiken om hem te desinfecteren.

Woonkamer

Afstandsbediening

De afstandsbediening is een object dat veelvuldig wordt gebruikt in de woonkamer, maar zelden wordt schoongemaakt. Dit is zorgwekkend, omdat de afstandsbediening bacteriën en virussen kan bevatten. Om de afstandsbediening schoon te maken, veeg je hem af met een doekje dat is gedrenkt in een oplossing van water en alcohol. Vergeet niet om de batterijen eruit te halen voordat je begint met schoonmaken.

Lampenkap

Lampenkappen worden vaak vergeten bij het schoonmaken van de woonkamer. Dit is zorgwekkend, omdat lampenkappen stof en vuil kunnen verzamelen, wat kan leiden tot allergieën. Om de lampenkap schoon te maken, veeg je hem af met een plumeau of gebruik je de stofzuiger om het stof te verwijderen.

Conclusie

Het schoonmaken van deze 8 dingen in huis is essentieel om een schone en gezonde leefomgeving te behouden. Door ze regelmatig schoon te maken, voorkom je dat bacteriën en schimmels zich ophopen en ziektes veroorzaken. Door deze vergeten plekken en voorwerpen mee te nemen in je schoonmaakroutine, zorg je voor een hygiënische en veilige leefomgeving.