Audi a1 kopen? Check deze Top Gear specials

Top Gear is het populairste autoprogramma over de hele wereld. Ben je hier niet bekend mee, dan is de kans best aanwezig dat je onder een steen hebt geleefd. In Top Gear maak je kennis met Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond. Deze mannen maken er een sport van om verschillende auto’s uit te proberen en te beoordelen. Voor veel mensen maakt het het verschil of ze toch die Audi a1 kopen wanneer deze door Top Gear goed is beoordeeld. Daarnaast proberen ze ook een heleboel andere dingen en racen ze bijvoorbeeld tegen een anonieme getalenteerde autocoureur (The Stig). Doordat er veel Britse humor in het programma verwerkt zit is het een echt humoristisch entertainmentprogramma.

Top Gear: The Perfect Roadtrip

In deze special gaan Jeremy Clarkson en Richard Hammond op zoek naar… de perfecte roadtrip. Ze beginnen in Italië en rijden via de kust naar de Franse Côte d’Azur. Dat doen ze natuurlijk niet met zomaar wat auto’s maar met hele mooie wagens. In deze special komen verschillende mooie auto’s aan bod, waaronder een Jaguar F-Type, E-type, een Lamborghini Aventador Roadster en een Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Niet de minste auto’s als je het ons vraagt. Ook een BMW Z4 en Rolls Royce Phantom Coupe passeren de revue. Wil je de tocht zelf maken, dan kun je dat met je eigen auto doen – of je schaft een geschikt model voor roadtrips aan – bijvoorbeeld door een Audi a1 kopen. James May verschijnt niet in deze special, maar dat maakt de special niet minder leuk om naar te kijken. Grappig feitje: in 2013 was deze special de meest verkochte DVD in het Verenigd Koninkrijk. Hij werd beter verkocht dan de Olympische Spelen!

Het midden oosten

Dit is een special waar de meningen nogal over verdeeld zijn. De ene Grand Tour fan lijkt deze special niet heel bijzonder te vinden, de ander vindt het een van de bekendste specials met veel grappige momenten. Hoe je het ook wendt of keert, de mannen nemen wereldwijd veel verschillende culturen mee in hun zoektocht naar de beste auto’s voor hun reis en dat ze zich onderdompelen in het Midden-Oosten en de cultuur daar, is niet anders dan heel interessant te noemen. Deze special is ook de special waar James May een heel onhandig en ongelukkig ongeluk krijgt, wat gelukkig goed afloopt.

De Botswana Special

Deze special in het tiende seizoen van Top Gear verscheen net op het moment dat de show echt groot begon te worden. Deze specials is dan ook een van de meest beroemde en bekende specials, tot op de dag van vandaag. Deze special zullen veel mensen onthouden als de special waar Hammond een wel hele bijzondere relatie ontwikkelde met zijn Opel Cadette, die hij liefkozend Oliver noemde. Helaas heeft Hammond van “zijn” Oliver afscheid moeten nemen toen deze in diep water belandde. Hoe dat afloopt? Daar zul je toch echt de special voor moeten kijken.

blue vehicle on road during daytime

Mini vs audi

Een test die niet in een Grand Tour special verschenen is, maar wel te vinden is op de Top Gear website is de strijd tussen de Audi A1 en de Mini Cooper. In deze test wordt de Audi A1 omschreven als een kleine, interessante auto met een goede uitstraling. Wie dit duel won? Volgens Top Gear was dat overtuigend: de Audi a1 kopen is een goed idee. En dat zegt wat, komend van mannen die al tientallen jaren allerlei verschillende auto’s testen.