Om te ontsnappen aan de wekelijkse werkdruk, afspraken, huishouden, zorgen voor de kinderen en allerlei andere zaken is het heerlijk om jezelf af en toe te verwennen met een weekendje weg. De knop even om en weer voldoende energie opdoen om er voor langere tijd weer tegen te kunnen. Nu kun je tijdens zo’n weekend lekker niets gaan doen. Beetje lezen, veel slapen, een natje en droogje en dat was het dan wel. Heerlijk hoor, maar wat te denken van een actief weekendje weg? Juist door de extra inspanning krijg je weer een enorme energieboost. Vraag je vrienden of ze met je meegaan en plan een sportief weekend.

Golfen in Nederland of het buitenland

Golfen is een sport die steeds populairder wordt. Je hebt echter op de meeste golfbanen in Nederland wel een GVB (golfvaardigheidsbewijs) nodig. Hiermee kun je aantonen dat je de basisprincipes van het golfen onder de knie hebt. Is dit bij jou en je vrienden het geval, dan staat er niets meer in de weg om een golfarrangement te boeken. Veelal zijn er golfhotels op het terrein te vinden. Lekker actief bezig zijn met het slaan van een balletje en ’s avonds genieten van een heerlijk diner. Natuurlijk kun je ook in de nabije omgeving van de golfbaan een vakantiehuisje huren of in een pension overnachten. Om jullie spullen en benodigdheden voor het golfen makkelijk mee te nemen, laat je voor de gelegenheid sporttassen bedrukken. Na de inspanningen op de golfbaan willen jullie natuurlijk even lekker douchen. Om je naderhand in stijl af te drogen laat je handdoeken bedrukken.

Outdoor in de Ardennen

In de Ardennen kun je allerlei activiteiten ondernemen. Kanovaren, raften of op een vlot varen die je vooraf zelf hebt gebouwd. Maar dat is nog lang niet alles. Klimmen, mountainbiken, parachute springen of een segway-rit zijn zomaar wat voorbeelden wat je ook in de Ardennen kunt ondernemen. Eigenlijk is een weekend te kort. Wanneer je in de Belgische Ardennen bent mag karten op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps natuurlijk niet ontbreken op jullie ‘to-do-lijstje’.

Skiën of snowboarden

Wanneer je in de wintermaanden de lange latten onder wilt binden zijn vanuit Nederland de skipistes in Winterberg en Willingen makkelijk te bereiken. Dit wintersportgebied in Sauerland is een prima bestemming voor een weekend naar de sneeuw. Tussen december en eind maart zorgen sneeuwmachines ervoor dat er voldoende verse sneeuw ligt, mochten de weergoden het onverhoopt af laten weten. Wil je een andere periode van het jaar skiën of snowboarden? Boek dan een weekendje weg in de buurt van één van de vele indoor skibanen die Nederland rijk is.

Een weekend wandelen of fietsen

Tot slot nog een tip voor een weekend weg: ga lekker wandelen of fietsen in ons mooie landje. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes waarbij je onderweg de mooiste plaatsen aandoet. Daarbij genietende van de prachtige vergezichten over het water, de weilanden en al het andere natuurschoon dat Nederland ons te bieden heeft.