Internet en tv vergelijken: zo pak je dat aan

Door te kiezen voor een abonnement waarbij je zowel internet en televisie in het pakket hebt, kun je vaak gebruikmaken van een mooie korting. Toch raden we je niet aan om zomaar het eerste het beste abonnement af te sluiten. Maar hoe pak je het dan wel aan? In deze blog vertellen we jou alles over het vergelijken van internet en tv. 

Goed vergelijken vraagt een kleine voorbereiding. Allereerst is het goed om voor jezelf te bepalen wat het budget is. Zowel internet als televisiekijken kun je op heel veel verschillende manieren en niveaus doen. Denk bijvoorbeeld aan superscherp internet en ook televisiekijken op basis van heel veel extra zenders. Maar ga je dat gebruiken? Het is zonde om voor iets te betalen wat je helemaal niet nodig hebt. 

Meer hierover weten? Internet en tv van T-Mobile is heel uitgebreid. 

Snelheid van het internet

Naast dat je kan letten op welke televisieprogramma’s je bijvoorbeeld regelmatig kijkt en wat je absoluut niet kijkt, denk bijvoorbeeld aan sport of zenders voor 18+. Als je dit wil bij je abonnement in hebt dan schiet de prijs vaak omhoog. Onnodig als je het niet gebruikt. En daarnaast is het goed om te kijken naar de snelheid die je gebruikt voor het internet. Heb jij razendsnel internet nodig omdat je bijvoorbeeld vaak vanuit huis werkt? Dan heb je wat sneller internet nodig dan wanneer je enkel en alleen internet voor in de avonduren nodig hebt. 

Ook hangt de snelheid van het internet af van de hoeveelheid apparaten die je in de woning hebt. Gebruik je met een groot gezin internet, dan heb je 100 Mbps nodig.  Ben je alleen thuis dan heb je vaak genoeg aan 20 Mbit/s. Zo voorkom je haperend internet en boze pubers in huis. Want ook hierbij geldt weer: als je voor 100 Mpbs betaalt terwijl je alleen ben in huis, dan is het zonde om te veel te betalen. 

Heb je internet nodig of enkel en alleen internet?

In sommige gevallen wordt televisie en internet aangeboden, maar hebben mensen helemaal geen behoefte meer aan televisie. Uiteraard kun jij behoefte hebben aan het basispakket waarbij je vaak heel veel Nederlandse en buitenlandse zenders kunt ontvangen. Maar er zijn tegenwoordig ook steeds meer mensen die enkel en alleen nog Netflix kijken of Videoland. Dan hoef je geen volledig zenderpakket te ontvangen. Zeker wanneer je überhaupt geen televisie meer in huis hebt.  Er zijn nog steeds meer mensen met een televisie dan zonder, maar toch is het goed om hier rekening mee te houden. 

Naast het basispakket kun je dus ook nog kiezen voor extra zenders, zoals we eerder zeiden. Denk bijvoorbeeld aan sport of live voetbal op tv. Maar denk ook aan pokeren.

Wat voor internet moet ik kiezen?

Internet is internet zal je misschien wel denken, maar dat is niet helemaal waar. Je kan namelijk kiezen voor Dsl, kabel of glasvezel. Aan elk soort hangt een ander prijskaartje. Glasvezel is bijvoorbeeld nieuw en zorgt voor supersnel internet. Terwijl kabel ook op veel plekken beschikbaar is maar goedkoper. Goed om even uit te zoeken dus!