Nu het officieel zomer is geworden, liggen er weer fijne zonnige momenten in het verschiet. Momenten waarop we nieuwe herinneringen zullen maken, en genieten vanal het moois dat de zomer te bieden heeft, zoals de kleurrijke magnolia’s die uitkomen, en de dartelende lammetjes in de wei.

Kun jij ook niet wachten tot je met een glas heerlijke wijn in de zon zit? Sla dan vooral alvast een lekkere zomerwijn in, zodat je straks helemaal klaar bent voor jouw eerste borrelmoment in de achtertuin of in het park!

Wij geven je graag een paar fijne wijntips voor bij de eerste borrel in de zomerzon.

Sfeervolle tapas in de zomerzon

Tapas en wijn is en blijft een gouden combi. Zeker als je vergezeld wordt door een zonnestraal! Lekker in de buitenlucht, tijdens een picknick in het park of tijdens de borrel in de achtertuin. De verschillende tapas hapjes combineren goed met een mooie spaanse wijn. Een rode Rioja matcht bijvoorbeeld perfect bij Spaanse ham, chorizo en pittige gehaktballetjes. Deze Spaanse wijn heeft een aangename volle smaak en een stevige body waardoor hij goed samengaat met vleeshapjes. Bij lichtere tapas zoals gamba’s in knoflook, gegrilde groenten of empanadas is bijvoorbeeld de Casa Safra Verdejo uit de Rueda een ideale begeleider, vanwege zijn frisse en fijne zuren. In deze wijn herken je citrusachtige tonen, maar ook een vleugje honing en iets nootachtigs.

Hou je van bubbels? Ga dan voor een Cava bij de tapas. Deze Spaanse mousserende wijn is heerlijk bij Manchego kaas of bij olijven!

Een zwoele en smaakvolle wijn voor bij een kaasplankje

Ben jij ook zo’n liefhebber van verschillende soorten kaas in combinatie met een goed glas wijn? Een mooie selectie van camembert, brie en wat blokjes oude kaas is een ware traktatie voor de smaakpapillen. Al helemaal als je de wijn er op afstemt. Onze tip bij een kaasplateau is de Cave de Mazenay Nuits-Saint-Georges: een zeer elegante Franse rode Bourgogne van pinot noir druiven. Zwoel, geconcentreerd en vol van smaak maar tegelijkertijd soepel en aangenaam zacht. Drink ‘m licht gekoeld, en hij zal de Franse romige kaasjes perfect aanvullen.

Wijn en sushi

De zomer is ook het ideale seizoen om sushi te bestellen of zelf te maken. Bij sushi zijn met name de frisse witte wijnen een mooie aanvulling. Kies bijvoorbeeld voor een frisse Sauvignon Blanc of Riesling. Dit zijn wijnen die aangenaam rond en flexibel zijn van karakter, en daarom de sushirollen niet overstemmen, maar juist voor een fijne balans zorgen. Een andere bijzonder smaakvolle combinatie bij de verse vishapjes is Champagne of een goede Cava. Deze mousserende wijnen sluiten heel goed aan bij de umami smaak van sushi.

Laat de zomer maar komen!