De gezondheidsvoordelen van wiet (ja, echt!)

Als je denkt aan wiet, gaat je eerste gedachte misschien wel uit naar jongeren die blowen omdat ze graag stoned willen worden. Toch is dit niet de enige manier waarop wiet gebruikt wordt. De laatste jaren lijken experts namelijk steeds meer de gezondheidsvoordelen van wiet in te gaan zien en wordt het bijvoorbeeld ook gebruikt in de vorm van medicatie of om beter in slaap te kunnen vallen. Natuurlijk is het niet verstandig om de hele dag door wiet te gebruiken en blijft het vallen onder softdrugs, maar er zijn ook een heleboel positieve bijzaken die wiet met zich mee kan brengen. Wil je wiet kopen Amsterdam, dan zitten daar een aantal gezondheidsvoordelen bij. In dit artikel bespreken we onze favorieten.

Geestverruimend

Hoewel je soms, bijvoorbeeld tijdens een dag werken, het gevoel hebt dat je geen inspiratie hebt, is de belemmering bij mensen vaak eerder dat ze wél een stroom inspiratie hebben, maar zichzelf belemmeren door hun ratio teveel aan te zetten. Met de prefrontale cortex in de hersenen rem je eigenlijk de vrije ruimte in je geest en ga je bijvoorbeeld sommige situaties overdenken. Veel schrijvers gebruiken wiet dan ook juist om hun eigen geest niet in de weg te gaan zitten – maar deze juist in de vrije loop te laten

Beter in slaap vallen

Wiet kan dankzij de kalmerende werking ontzettend helpen bij het in slaap vallen Wanneer je merkt dat je vaak plafonddienst hebt (oftewel naar je plafond staren) omdat je hoofd maar blijft malen of je niet kan stoppen met piekeren, is het wellicht een goed idee om te kijken of wiet je hiermee een handje kan helpen. Een goede nachtrust draagt enorm bij aan zowel je fysieke en mentale gezondheid, dus het is belangrijk deze serieus te nemen.

Pijnverlichtend

 Wiet wordt tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt om pijn te kunnen verlichten. Mensen die veel pijn ervaren, bijvoorbeeld omdat ze last hebben van een hernia of een andere medische aandoening, kunnen wiet (bijvoorbeeld in de vorm van CBD olie) gebruiken om zo hun pijn iets te verlichten.

Verslavende werking?

Andere vormen van drugs, bijvoorbeeld ook alcohol en sigaretten, hebben een verslavende werking. Er zitten stoffen in die zorgen dat je meer van het middel wil en steeds vaker ernaar zal grijpen. Een voordeel aan wiet is dat dit niet het geval is: wiet heeft geen verslavende werking en is in die zin ‘veiliger’ dan andere drugs die wel verslavend kunnen werken. Natuurlijk is het altijd belangrijk dat je zelf je gebruik reguleert.