Tips tijdens een bezoekje aan Parijs

Parijs, le village d’amour, staat bekend om haar romantische karakter. Heerlijk met je lief wegdromen achter een glas wijn terwijl jullie genieten van uitzicht op de Eiffeltoren – dat is toch een droom? Parijs heeft echter nog veel meer te bieden dan alleen de bekende hoogtepunten zoals de Eiffeltoren of de Arc de Triomphe. Je kunt bijvoorbeeld ook voetbalreizen maken naar Parijs, waar je via VoetbalTravel.nl voetbalstadia kunt bezoeken of zelfs in het publiek kunt zitten bij een wedstrijd. Ook de vele kunst in Parijs, zoals in het Louvre, is zeker de moeite waard. Benieuwd wat nog meer tips zijn voor een bezoekje aan Parijs? Lees dan gauw verder.

Ga met de trein

Parijs bezoeken is voor veel Nederlanders een stuk gemakkelijker sinds er een goede verbinding is tussen Amsterdam en Paris-Nord. In slechts een kleine drie uur kun je vanaf Amsterdam Centraal in hartje Parijs staan. Vanaf Rotterdam is de reistijd zelfs nog korter. Tickets voor de Thalys zijn voor een retourtje slechts 70,- euro wanneer je ze op tijd boekt.

Speakeasy bars bezoeken

Ben je bekend met het concept van speakeasy bars? Dit type bar staat bekend om één bijzonder kenmerk: het is een verborgen bar. Vanaf de buitenkant (en soms zelfs van de binnenkant) heb je vaak helemaal niet odor dat je te maken hebt met een bar. Ga je vervolgens een geheime ingang in, kom je ineens terecht bij een hele leuke horecagelegenheid. Parijs staat bekend om haar vele speakeasy barretjes, met als hoogtepunt eentje waarbij de ingang verstopt zit in een wasserette.

Paris Saint Germain

Als echte voetbalfan is het natuurlijk wel de moeite waard om tijdens een tripje naar Parijs ook een bezoekje te brengen aan je favoriete voetbalclub. Tijdens een voetbalreis naar Paris Saint Germain kun je je favoriete voetbalstadia bezoeken, maar kun je ook een kaartje kopen voor een spannende wedstrijd. Echt een once in a lifetime moment!

Kunst en cultuur

In Parijs kun je van meerdere musea genieten. De meest bekende musea zijn het Louvre en Musée d’Orsay, maar ook het Musée de L’orangerie of het Picasso museum zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Tip: zoek musea die passen bij jouw favoriete vorm van kunst. In Parijs zijn er zoveel verschillende musea te vinden dat er zeker voor ieder wat wils is.

Ga per step

In Parijs heb je tegenwoordig veel leenfietsen en -stepjes staan die je via een app tijdelijk kunt huren. Zeker een aanrader, want via deze weg leer je Parijs op een hele andere manier kennen. De elektrische stepjes gaan zo’n 25 kilometer per uuren dat betekent dat je in een vrij korte tijd relatief hoge afstanden kunt afleggen. Zo zie je nog meer van de stad dan wanneer je veel zou wandelen.

Bezoek de Seine

Als je denkt aan Parijs en water, dan denk je waarschijnlijk direct aan de Seine: het bekendste water in Parijs. Deze rivier loopt dwars door de stad heen en naast dat het prachtig is om langs dit water te wandelen, is het ook zeker een aanrader om de bruggen die over de Seine lopen te bezoeken. Zo is de Pont Neuf een ontzettend romantische brug. Het is de meest bekende en meest gefotografeerde brug van Parijs, en daarnaast ook de oudste brug van de stad.