Dit zijn de mooiste Griekse Eilanden met de prachtigste stranden

Wist je dat Griekenland maar liefst 6000 eilanden heeft. En, eerlijk is eerlijk, daarvan is slechts een klein deel bewoond. De meest eilanden zijn dan dus wel onbewoond, de eilanden waar je wel naartoe kunt op vakantie zijn wonderschoon. De stranden zijn schoon, het water is blauw en de natuur is prachtig. Griekenland is natuurlijk sowieso een land met veel charme. Dus wil jij een vakantie boeken naar een van de mooiste Griekse eilanden? Houd dan zeker deze blog er even bij! 

Eilandhoppen 

Griekenland is de perfecte bestemming voor als je meerdere plaatsen wilt aan doen. Je kunt namelijk heel gemakkelijk van eiland naar eiland “hoppen” met de ferryboten die vanuit elke havenstad vertrekken. En we raden je dat ook zeker aan om te doen, want elk eiland is weer uniek en heeft een eigen sfeer. Zo is het ene eiland ontzettend groen en het andere eiland juist weer wat droger en vulkanische. 

Je kunt makkelijk vanuit Nederland vliegen naar Athene. Bezoek deze eeuwenoude stad en kies daarna het eerste eiland uit. Sommige van deze eilanden liggen trouwens zo dicht bij elkaar dat je maar een klein uurtje hoeft te varen. Maar dat is al een uitje op zich hoor! 

 • Feiten over Griekenland 

Als we het hebben over Griekenland dan zijn dit een aantal feiten over het land:

 • De oppervlakte is 3 keer zo groot dan Nederland. Namelijk 132.000 vierkante meter dat dus is verspreid over meer dan 6000 eilanden.
 • In 2016 woonden er 10.773.253 mensen.
 • De hoofdstad van het land is Athene.
 • De mensen spreken er Grieks 
 • Het is in Griekenland een uur later dan in Nederland. Maar ze kennen ook hier de zomertijd en de wintertijd. 
 • Je hoeft geen wereldstekker mee te nemen als je naar Griekenland gaat, het land gebruikt dezelfde soort stekkers als wij in Nederland.
 • En je kunt er met de euro betalen. 

1. Kefalonia 

Een onbekende parel, dat is Kefalonia. De grote massa heeft deze prachtige plek in Griekenland nog niet ontdekt. Daar kun jij de spreekwoordelijke vruchten van plukken. Het is een ideale vakantiebestemming voor als je rust en kalmte zoekt. De natuur is hier overal te vinden en het binnenland is weelderig begroeid vol met kleurrijke planten en bloemen en prachtige bomen. Je vindt hier ook veel rustige baaitjes waar je lekker kunt zwemmen of kunt genieten van verse vis. Het is bijna Caribisch, zo blauw is het water hier. Hagelwitte stranden en een diepblauwe zee. 

2. Zakynthos 

Je zult misschien denken: is élk eiland in Griekenland idyllisch. We vinden het lastig om dat te ontdekken. Zoals we al zeiden: elk eiland heeft zijn charmes. En zo ook Zakynthos. Op dit eiland vind je veel historie, zoals op Navagio Beach, ook wel Shipwreck Beach genoemd. Hier ligt namelijk een gigantisch smokkelaarsschip op het strand. Je kunt het strand niet op, maar je kunt het schip wel vanaf de klif zien liggen. Het eiland is verder bezaaid met schattige kleine dorpjes, olijfboomgaarden en prachtige baaien. 

3. Kreta 

Dit eiland staat vooral bekend, of berucht, om haar feestoorden. Maar het eiland heeft zoveel meer te bieden dan deze feesten. Al snappen we het heus wel als je een feestje mee pakt. Maar als je de aangeschoten tieners zat bent, dan heeft dit eiland nog veel meer om te ontdekken. Bijvoorbeeld door de rijke Griekse geschiedenis die zich heeft flink heeft afgespeeld. En de vele overblijfselen van de Griekse oudheid. Het is daarnaast ook het grootste eiland van Griekenland. Je kunt genieten op de vele mooie lagunes en de mooiste stranden.

4. Elafonisos 

Dit eiland, ook wel Peloponnesos genoemd, is ook weer zo uitzonderlijk mooi, rustig en daardoor ontzettend aantrekkelijk. Je kunt er hier voor een dagje heen, maar als je hier slaapt dan kan het zomaar zijn dat je in de avonden de stranden helemaal voor je alleen hebt. Het is dan ook een klein eiland maar daardoor ontzettend gemoedelijk. Wil je veel beleven? Dan is dit eiland misschien niet voor jou. 

5. Santorini

En laten we dan deze blog afsluiten met het mooist eiland van allemaal: Santorini. Dit eiland noemen ze dan ook wel een picture perfect eiland. En dat komt natuurlijk door al die mooie beroemde witte huizen met een blauw dakje. Het is een heerlijk eiland waar je met gemak een paar dagen tot weken kunt volhouden. Rotsen voor de kust en die vele schilderachtige dorpjes maken dit eiland tot een waar Instagram-walhalla. Je kunt hier namelijk op elke hoek van de straat de meest mooie en idyllische foto’s schieten. Let er trouwens wel op dat dit een heel populair vakantieoord is, dus het is slim om voortijdig je slaapplekken te reserveren. Op de bonnefooi hopen op een slaapplek raden, zeker in het hoofdseizoen, af. 

Extra tips voor een extra fijne vakantie in Griekenland

 • Bekijk ook eens de onderwaterwereld van Griekenland. Hoe mooi het boven het water is, zo nog vele malen mooier is de onderwaterwereld.
 • Je hoeft voor Griekenland geen visum te regelen, omdat het land onderdeel van de EU is.
 • Griekenland heeft een rijke historie, zoals veel oude gebouwen en ruïnes die nog stammen uit de tijd van de Romeinen. Plan daarom ook een aantal musea-bezoekjes in.
 • Als je het hebt over lekker eten dan kun je daar in Griekenland niet om heen. Olijven, oliën, tomaten en fetakaas. Geniet van het (h)eerlijke eten uit de verschillende streken.