Amerikaans aan de rand van de Veluwe

Gek op barbecueën? Dan weet je niet wat je meemaakt bij The Fat Smoker in Nijkerk, aan de rand van de Veluwe. Hier worden de allerbeste soorten vlees en vis door echte pitmasters op The Fat Smoker tussen de twee en zestien uur gegaard! Tijdens deze Amerikaanse low & slow bereiding worden verschillende soorten hout en huisgemaakte rubs gebruikt om zo een extra lekkere smaak aan de gerechten te geven. Smullen! Direct uitbuiken? Wanneer je bij Golden Tulip Ampt van Nijkerk slaapt ben je zo terug op je kamer!

Aan het water in Friesland

Heb jij een overnachting bij Hotel Princenhof in Eernewoude geboekt? Dan hoef je de deur niet uit! Restaurant Puur Prince is het restaurant van dit hotel, dat zich in het Friese Nationaal Park de Alde Feanen bevindt. En laat die nou ook tussen de 500 restaurants zitten waarbij jij met jouw cheque terechtkunt. Dineer hier met een prachtig uitzicht, direct aan het water. Dat wordt ‘natuurlijk’ genieten van vier gangen.

Op z’n Frans in Limburg

Hoe zuidelijker in Nederland, hoe bourgondischer. Wanneer je in Limburg verblijft heb je dan ook de keuze uit bijzonder veel restaurants. Heb jij wel zin in een dinertje ‘op z’n Frans’? Ervaar die typische gastvrijheid dan bijvoorbeeld bij restaurant Le Cremant in Schimmert, boven Valkenburg. Geniet à la carte van gerechten met klinkende Franse namen, en waan u even in een nog zuidelijkere streek! Liever dineren in hartje Maastricht? Restaurant Bouchon d’en Face wil gasten laten genieten van authentieke Franse gerechten, in de onmiskenbare losse sfeer die kenmerkend is voor de betere bistro’s in la douce France.

biefstuk-bijzondere-restaurants-Nederland-Vakantieblog-Voordeeluitjes
bijzondere-restaurants-Vakantieblog-Voordeeluitjes

Authentiek Afghaans in Rotterdam

Juist in de mood voor een keer iets anders? En in de buurt van Rotterdam? Verzilver jouw Restaurant Dinercheque dan bij Afsana, een authentiek Afghaans restaurant aan de oevers van de Maas. Dankzij de klassieke gerechten en de bijpassende inrichting misschien wel een van de meest bijzondere restaurants in Rotterdam. Ondanks het prachtige uitzicht op de Erasmusbrug waan je je in heel andere sferen!

Gastronomisch Italiaans in Twente

Wanneer jij lekker in Twente verblijft en zin hebt in een Italiaans diner, denk dan eens aan Verso Cucina Italiana d’Intenzo, een restaurant in Enschede. En denk dan niet dat je hier de standaard pizza voorgeschoteld krijgt (hoewel dat natuurlijk ook superlekker is), nee: hier eet je Italiaans op hoog niveau.