Dit zijn de populairste fietsroutes van Nederland!

Hoe tegenstrijdig het ook mag aanvoelen, het zonnetje maakt deze dagen overuren. Het voorjaar kondigde zich al groots aan! Wil je, ondanks alle beperkende maatregelen, toch even naar buiten? Dan ben je op de fiets verreweg het slimst bezig. Ten eerste kom je al fietsend aan je broodnodige beweging en ten tweede houd je – als vanzelf – genoeg afstand tot je medemens.

Fietsroute – Groeten uit Groet

Ontdek het fraaie kustgebied tussen Petten en Bergen aan Zee. Hier doet een 35 kilometer lange fietsroute met de uitnodigende naam ‘Groeten uit Groet’ allerlei pittoreske dorpjes aan. Het is een van de populairste fietsroutes in ons kustgebied. Groet zelf is een bezienswaardig dorpje waarin onder andere het kleinste en oudste raadhuisje van Nederland te bewonderen valt. Het stamt uit 1639, toen Groet nog niet aan andere gemeenten toebehoorde. Verder toer je door een prachtig duinlandschap, bestaande uit bossen en imposante hoge duinen.

Fietsroute – Den Haag, een stad die ook rust biedt

Wist jij dat je in hartje Den Haag edel- en damherten tegen kunt komen? Moet je wel even naar het Haagse Bos. Of je volgt de fietsroute met de naam ‘Den Haag, een stad die ook rust biedt’. Deze route combineert op unieke wijze cultuur en natuur. Je wordt vanzelf door en langs alle natuurrijke plekken van de Hofstad geleid. Dat wordt bijna 24 kilometer lang genieten van bos, duingebied, een oud kasteel en een fraai zicht op zee. Een imposant duingebied, dat je onderweg tegenkomt, is het duin- en waterrijke Meijendel. Dit verwacht je niet van een stadsfietsroute!

Fietsroute – Rotterdam van alle kanten

Zelfs Rotterdammers staan versteld van de fraaie plekken langs deze route! Dus pak je fiets en zet je schrap voor bijna 44 kilometer aan Rotterdamse trots. Niet alleen zie je bekende blikvangers als de Erasmusbrug, de Euromast, de haven en de historische wijk Delfshaven, ook krijg je de kans om de metropool van z’n groenste kant te leren kennen. Wist jij bijvoorbeeld, dat Rotterdam met zijn diverse stadsparken en maar liefst 600.000 bomen binnen zijn grenzen, tot de groenste steden van Nederland mag worden gerekend? Dit en meer ontdek je tijdens de route ‘Rotterdam van alle kanten’.

Fietsroute – Door de bossen van Vierhouten

Zeg je Vierhouten, zeg je Veluwe. En de Veluwe staat zoals je ongetwijfeld weet voor natuurpracht. Door de route ‘Door de bossen van Vierhouten’ te volgen, doorkruis je vooral de kroondomeinen. Dat betekent, dat je grote kans maakt – vooral bij zonsopgang én zonsondergang – wild te spotten. Stap steeds even van je fiets af om in alle rust overweldigd te raken van de schoonheid der natuur, van rust en bovendien van een serene stilte. Tip: neem je verrekijker of camera met telelens mee, want tijdens deze 48 kilometer lange tocht barst het van de fraaie uitkijkpunten.

Fietsroute – Langs de Ooijpolder

Doe je historische stad Nijmegen aan of woon je er en wil je even het stadsgedruis ontvluchten? Dan ben je verbazingwekkend snel in een heel andere setting. Een setting die gedomineerd wordt door de fraaie uiterwaarden van de Waal, kleine dorpen, boerderijen en een rijke fauna. Je kunt in de natuur rondom ‘Noviomagus’ – oftewel Nijmegen –  onder andere roerdompen, konikpaarden en gallowayrunderen tegenkomen. Maar ook historisch erfgoed maakt deel uit van al het fraais langs de route. Dit bijna 40 kilometer lange fietstraject  ‘Langs de Ooijpolder’ voert grotendeels langs de Waal en is een van de populairste fietsroutes van ons land!

Natuurlijk valt er in ons fietslandje nog veel meer rond te toeren. Wil je meer informatie over populairste fietsroutes in Nederland? Kijk dan op www.fietsnetwerk.nl.