4x leuke steden in België, net even anders

Brussel, Leuven, Antwerpen: een stedentripje naar België is hartstikke populair! Maar wist je dat het ook buiten deze grote steden goed toeven is bij onze zuiderburen?? De bourgondische gezelligheid waar de grotere leuke steden in België om bekendstaan is ook bij deze steden en dorpjes ruimschoots aanwezig, maar daarnaast vind je er ook prachtige natuur, mooie stranden en de frisse zee! Ga je mee?

Minder bekend, even leuk

Een stuk minder bekend dan de go-to leuke steden in België die altijd bovenaan de lijstjes prijken, maar zeker niet minder mooi, is Veurne. Ook hier wordt het historische hart van de stad gevormd door de Grote Markt, waaraan al een aantal prachtige historische gebouwen te bewonderen zijn. Hoogtepunt hier is het eeuwenoude Stad- en Landshuis, met een prachtige renaissancegevel. Wandel zeker langs Kasteel Beauvoorde en de Sint Walburga-kerk: ook parels! Natuurlijk kun je hier ook uitstekend eten en drinken, je bent ten slotte in België. Als klap op de vuurpijl is de kust niet ver weg! Overnachten in een achttiende-eeuws herenhuis tegenover het stadspark van Veurne? Bekijk dan Hotel Amaryllis Veurne.

Overal kreekjes

Wil je júist niet naar een stad, maar lekker in de natuur overnachten? Denk dan eens aan Meetjesland, vlak over de grens, tussen Brugge en Gent. In dit stukje Vlaanderen verblijf je ver weg van de drukte, in een fietsparadijs vol bossen, velden en een uniek gebied vol kreken waar het fantastisch wandelen is! Overnachten kan haast midden in deze natuurpracht, bij Hotel Restaurant Ter Heide in Lembeke! Vanuit hier maakt u de mooiste fiets- en wandeltochten. Hetzelfde geldt voor Hotel Amaryllis Maldegem.

Een keer wat anders dan Knokke

Overnachten aan de Belgische kust? Zowel voor een romantisch uitje met zijn tweetjes als een familietripje is Blankenberge een goede keuze. Deze kustplaats bruist in elk seizoen; hier is altijd wat te doen. In de zomer is het natuurlijk fijn liggen op het strand en zwemmen in de zee, maar ook als het wat kouder is kun je je hier prima vermaken. Waai uit op de imposante pier en struin langs prachtige art nouveau gevels. In het Belle époque Centrum leer je meer over de periode van ongeveer 1870 tot 1914, toen Europa zeer welvarend was en deze prachtige bouwwerken in Blankenberge verschenen. Uitgekeken? Ga lekker winkelen bij de boetiekjes in het centrum of duik het casino in!

Genoeg te doen, dus, in deze kustplaats, en gelukkig ook genoeg hotels in Blankenberge! Wil je helemaal in het Belle Époque thema blijven? Overnacht dan bij het Gatsby Hotel in Blankenberge, dat volledig in jaren 20-stijl is ingericht. Ideaal voor een romantisch nachtje weg: het hotel is voor ‘adults only’! Goedkoop overnachten, op slechts 200 meter van het strand? Dan is ibis Budget Blankenberge het hotel voor jou!

Hasselt-Belgie-Voordeeluitjes-Vakantieblog
bier-Belgie-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Een van die leuke steden in België vol smaken

Net als Veurne is Hasselt een stukje kleiner dan de meer bekendere steden in België als Antwerpen en Brugge, maar ook deze stad is een prima bestemming voor een Belgisch stedentripje. Laat je verrassen door de vele gezellige horecagelegenheden, de street art op de muren en proef Hasseltse speculaas en Belgische biertjes. Wandel ondertussen langs monumentale gebouwen en fiets door de groene omgeving van de stad. Daarbij is Limburg Lavendel een aanrader: een prachtig stukje België!