Wat kan je allemaal doen met muesli?

Muesli is een mix van granen, zaden, pitten, noten en gedroogd fruit. Het is een populair ontbijtproduct en wordt vaak met melk of yoghurt gegeten. Muesli zit boordevol koolhydraten, eiwitten, vezels, mineralen en vitamine B. Je kunt het dus prima elke dag eten. Je kunt er veel meer mee dan het alleen in de ochtend aan je yoghurt toevoegen. In dit artikel vertellen we je waar je muesli allemaal voor kunt gebruiken.

Havermoutpap
Eens wat anders proberen als ontbijt? Maak dan in enkele minuten een simpele havermoutpap. Doe je favoriete muesli in een schaaltje met melk. Verwarm dit ongeveer twee minuten in de magnetron of in een pannetje op het vuur en klaar is Kees. Voeg eventueel wat schijfjes banaan, appel en honing toe voor wat extra smaak.

Muesli als snack
Muesli hoeft niet altijd gecombineerd te worden met melk of yoghurt voordat je het kan consumeren. Je kunt het ook prima los eten. Doe wat muesli in een schaaltje en voeg hier een paar andere snacks aan toe. Muesli kan je bijvoorbeeld goed combineren met rozijnen, stukjes pure chocolade en ongezouten nootjes.

Gezonde koeken

Met muesli kan je ook heel eenvoudig gezonde koeken maken. Je kunt in vijftien minuten al heerlijke koeken maken met slechts drie ingredi├źnten: muesli, banaan en amandelboter. Er zijn ook ingewikkeldere recepten te vinden op het internet. Muesli koeken kan je zelf eten als snack, maar het is ook een goed alternatief voor de pauzehap van je kind.

Muesli met yoghurt
De meeste mensen eten muesli met yoghurt en dat is natuurlijk niet voor niets. Dit is namelijk erg gezond en in een handomdraai te maken. Lekker als ontbijt, maar ook prima als tussendoortje op het werk. Als je muesli met yoghurt buiten de deur wilt eten, kan je dit het best vervoeren in een lunchpot. Deze speciale soort bekers zijn lekvrij en houden je muesli lekker en vers.