Wil jij graag op vakantie naar Spanje? Dan hebben wij de mooiste vakantiebestemmingen in Spanje voor je op een rij gezet. Van Mallorca tot Andalusië, je vindt ze hier. 

Spanje is een prachtig land om naartoe op vakantie te gaan. Zo zou je er gemakkelijk met de auto binnen 24 uur naar toe kunnen rijden. Maar ook is het een goedkope vakantieplek. Want wil je naar Griekenland waar het ook lekker warm is betaal je al snel veel voor een vliegticket vanuit Nederland. Dit terwijl Spanje één van de snelst te bereiken bestemmingen is ook met het vliegtuig. Je bent er al binnen anderhalf uur. Hier de mooiste vakantiebestemmingen van Spanje. 

1.    Mallorca 

Ben jij opzoek naar een stukje authentiek Spanje? Dan is Mallorca echt een eiland waar je naar toe wil. Zo heb je er voldoende accommodaties en enorm veel prachtige stranden die je ooit in je leven gezien moet hebben. Je huurt er gemakkelijk een bootje waarmee je van badplaats naar badplaats kan varen. Mallorca staat naast zijn badplaatsen ook bekend om zijn hoge bergen. Zo ligt de hoogste berg van Spanje, Puig Major ook in Mallorca. 

Wil jij goedkoop en zonder poespas naar Mallorca op vakantie? Ga naar Mallorca met FTI reizen, klik op de link voor meer informatie over deze bestemming. 

2.    Costa Brava 

Eén van de bekendste plekken in Spanje is toch wel de Costa Brava. Jaarlijks gaan er enorm veel Nederlands naar de Costa toe. Dit omdat het met nog geen 20 uur vanaf Nederland te bereiken is. De bekendste plekken vooral bij jongeren zijn Lloret de Mar en Blanes. Maar je hebt ook ongelofelijk vele mooie vissersdorpjes en Barcelona is nooit ver weg. 

3.    Pyreneeën in Spanje 

Ben je opzoek naar een avontuurlijke vakantie, maar wil je wel de warmte opzoeken? Dan zijn de Spaanse Pyreneeën misschien wel wat voor jou. Het is er een stuk droger en warmer dan in de Franse Pyreneeën. Je kan prachtig wandelen met geweldige uitzichten. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om heerlijk uit te rusten bij een idyllisch bergdorpje. 

4.    Tenerife 

Het hele jaar door is Tenerife jouw vakantiebestemming. Dit komt vooral door het perfecte klimaat. In de zomer kan het best warm zijn. Maar in de winter is het zo’n 20 graden overdag dit terwijl je warme sokken nodig hebt in Nederland. Daarbij regent het er enorm weinig. De kans dat je dus lekker in het zonnetje zit ook in de winter is heel erg aanwezig. 

5.    Andalusië

Als je Spanje zegt, zeg je natuurlijk Andalusië. Dit is het Spanje zoals je het wil zien en ontdekken. Met prachtige spierwitte oude dorpjes en prachtige kerken, tot mooie gebergtes op de achtergrond. Het is niet voor niets dat er jaarlijks veel Nederlanders emigreren naar Spanje. De Moorse invloeden zijn nog goed voelbaar in deze dorpen en steden. 

1.    Baskenland 

Ben jij meer een surfliefhebber en wil je een keer een goede golf pakken? Het Baskenland staat bekend als de groene oase van Spanje. Met daarbij prachtige berglandschappen en niet te vergeten: picos de Europa. In combinatie met de zee maakt dit een vakantiebestemming helemaal compleet. Veel Nederlanders zijn ieder jaar weer te vinden in het Baskenland nog geen 20 uur vanaf Nederland met de auto.