Op vakantie naar Castricum aan Zee, met zon en strand

Campings hebben altijd iets ongelooflijk ontspannends. Op de een of andere manier lijkt niemand iets te geven om de tijd. In plaats daarvan wordt het leven bepaald door de zon en het weer. Stel je je eens voor dat de camping ook nog eens prachtig in het groen ligt. En slechts door de duinen van de zee wordt gescheiden. Toegegeven, de duinengordel is 4 km breed maar met de fiets in een mum van tijd doorkruist. Deze plek is Castricum aan Zee, met strand en duinen binnen handbereik.

Castricum aan zee, vlakbij strand: De Duin Kebbins

De gloednieuwe Duin Kebbins combineert de ontspannen sfeer van de camping met het comfort van een vakantiehuis. Met hun moderne vormgeving met veel hout en glas bieden ze uitzicht in alle richtingen. Alle ramen kunnen echter worden verduisterd met gordijnen of jaloezieën. Binnen zijn en toch buiten, dat is het concept dat de Duin Kebbins volgen.

Het interieur van Duin Kebbins is smaakvol ingericht met een combinatie van natuurlijke materialen, designmeubels en bijpassende accessoires. Bij mooi weer staat niet alleen het stijlvolle interieur maar ook het terras met stoelen en zonnezeilen ter beschikking. Daarnaast heeft elke Duin Kebbin zijn eigen buitenbank en tafelcombinatie.

Tips:

• De Duin Kebbins zijn te huur voor een weekend (vr – ma). Voor een midweek (ma – vr) of voor een week op de campingwebsite. Daar vind je ook alle apparatuur van de Duin Kebbins.

• De receptie, restaurants, twee grote speeltuinen en het natuurontdekkingspad liggen allemaal op steenworp afstand van Duin Kebbins.

Bijzondere accommodatie in Castricum: boomhut, hobbit appartement, strandhuisje & Duin Boet

Op Camping Geversduin staat niet alleen Duin Kebbins als bijzondere verblijfplaats. Er zijn ook chique boomhutten tot 6 personen en een geweldig hobbit appartement. Strandhuisjes met strandsfeer tot 6 personen en de Duin Boet, een comforttent voor 5 personen.

Camping Geversduin

Op blote voeten lopen, ijs likken en de natuur voelen. De simpele dingen waaruit (kinder)dromen van een zorgeloze zomer bestaan. Op Camping Geversduin kun je je helemaal uitleven. De camping grenst niet alleen direct aan het Noord-Hollands Duinreservaat, maar heeft een eigen interactief natuurbelevingspad met uitkijktoren.

Verspreid over het campingterrein zijn volop natuurlijke speeltuinen van boomstammen en natuurlijke materialen. Daarnaast is de camping omgeven door een prachtig bos met betoverende, knoestige bomen. Perfect voor wandelingen en ontdekkingstochten, die allemaal naar de zee leiden. Qua praktische voorzieningen beschikt de camping over een minimarkt, 2 restaurants, een wasserette en fietsverhuur. Ook bestaat er de mogelijkheid om gebruik te maken van een vriezer en een grill om te lenen.

Noord-Hollands Duinreservaat

Camping Geversduin ligt direct aan het Noord-Hollands Duinreservaat. Een 5300 hectare groot duingebied dat zich uitstrekt over 20 km langs de kust van Wijk aan Zee tot Schoorl. Dit is niet alleen de thuisbasis van vele beschermde planten- en diersoorten, maar is ook van bijzonder belang voor mensen. Want hier wordt op natuurlijke wijze drinkwater gewonnen uit voorgezuiverd Rijn- en IJsselmeerwater. Het water wordt door de duinen gefilterd en binnen een maand teruggewonnen als drinkwater.

Aan het begin van de 20e eeuw werd het gebied beplant met grove dennen. Dit resulteert vandaag in een duinlandschap doorsneden door dennenbossen. Het duinreservaat is zeer beperkt toegankelijk met de auto en kan per fiets of te voet worden verkend. Overigens, als je in het duinreservaat reist, moet je een toegangsbewijs kopen voor € 1,80 per persoon (vanaf 18 jaar). Verblijf je op Camping Geversduin, dan ontvang je deze bij het inchecken.

Stranden rondom Castricum

Wie in Castricum en omgeving vakantie viert, heeft de keuze uit twee verschillende stranden. Het strand van Heemskerk en het strand van Castricum aan Zee.

Heemskerk strand

Het strand van Heemskerk is relatief rustig en ongerept door de ligging midden in het natuurgebied en de bereikbaarheid. Je kunt er alleen met de fiets of te voet komen. Tijdens de zomermaanden kun je terecht voor eten en drinken bij strandpaviljoen “de Vrijheit”. Daar kun je ook parasols en stoelen huren.

Castricum aan Zee strand

Castricum aan Zee is geen echte plaats maar het stuk strand dat bij Castricum hoort. Castricum aan Zee is ook met de auto te bereiken en dat alleen al maakt het een stuk drukker. Op het strand zelf is keuze uit verschillende strandpaviljoens en een surfschool.

Strandpaviljoentip Castricum aan Zee: Deining aan Zee

Een leuke stopplaats in Castricum aan Zee is Deining, een strandpaviljoen met een 30-jarige geschiedenis. Het is ingericht in een strandlook met veel wit, hout en bamboe elementen. Maar ook de buitenruimte is indrukwekkend, met veel zitgelegenheid, ligstoelen en een geweldige speeltuin. De menukaart staat vol met lekkers, van ontbijtopties tot sandwiches, salades en poké bowls, houtgestookte pizza's en heerlijke desserts.

Atlantikwall

Als je het niet weet, negeer het dan gewoon. De muur die loopt van de Papenberg, langs de Oude Schulpweg en Onderlangs maakt deel uit van de Atlantikwall. Deze is tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetters gebouwd en bestond uit verschillende verdedigingssystemen en bunkers. De muur die nu nog te zien was bedoeld om tanks tegen te houden.