Wat te doen in Madrid op zondag?

In Madrid is altijd wat te doen. Net als bij ons zijn er altijd voldoende winkels open op zondag. Als je je afvraagt wat is er te doen in Madrid op zondag, dan zijn er meerdere mogelijkheden. In deze blog gaan we na wat er allemaal te doen valt.

Bezoek een rommelmarkt

Je hebt verschillende opties:

• El Rastro, dat elke zondag wordt gehouden.

• Mercado de Motores, in het treinstation van Delicias, nu het Spoorwegmuseum, met designstalletjes en foodtrucks. Het wordt één weekend per maand gehouden.

• Matadero Design Market, met workshops, tentoonstellingen, concerten en foodtrucks. Het wordt eens in de twee maanden een weekend gehouden.

• Mercado de las Ranas (Kikkermarkt), die elke eerste zaterdag van de maand wordt gehouden in de Barrio de las Letras.

• Rave Market, een markt voor jongeren (kinderen onder de 16 jaar gratis) met urban art, tweedehandskleding en concerten. Eén zondag per maand.

Ga brunchen

Geen ontbijt of lunch, geniet van een goede brunch in plaatsen als Ojalá, Zenith, Café Comercial, Avocado Love, Habanera, Only You of Maison Mélie.

Bezoek kunstmusea

Madrid heeft geweldige musea zoals:

• Het Nationaal Archeologisch Museum

• Het Reina Sofia

• Het Prado Museum

• Het Thyssen-Bornemisza,

En meer alternatieve plekken zoals La Neomudejar, Matadero of La Tabacalera

Gratis musea op zondag:

• Nationaal Archeologisch Museum

• Cerralbo-museum

• Museum voor Romantiek

 • Prado-museum (17:00 tot 19:00 uur)

 • Reina Sofía (13.30 uur tot 14.15 uur)

Ga naar het Theater

Op het reclamebord van Madrid vind je klassieke toneelstukken, komische toneelstukken, microtheater of improvisatiesessies uitgevoerd door theatergezelschap Jamming.

Geniet van bovenaf van de bezoeken aan Madrid

Er zijn verschillende manieren om Madrid goed te bekijken: de beste plekken zijn vanaf het Círculo de Bellas Artes Rooftop. Of vanaf de hoogste bar op het dak in Madrid, in het Riu Plaza de España hotel.

Wat te doen in Madrid op Zondag?

Loop door de wijk Lavapies en bewonder de straatkunst. Veel van de muren van de gebouwen in de wijk Lavapies zijn versierd met artistieke schilderijen. Mede omdat er elke zomer het C.A.L.L.E-festival wordt gehouden. Hieraan nemen 50 kunstenaars deel die werken maken op 50 verschillende locaties.

Je kunt ze op tal van plaatsen zien, vooral op de muren van de oude tabaksfabriek,  Casa de la Vela. En op Calle Doctor Fourquet, 24.

Maak van de gelegenheid gebruik om te eten in een van de Indiase restaurants in de buurt, waarvan de meeste zich in de straat Lavapiés bevinden.

Bezoek het spookstation van Chamberí

Dit station is ontworpen door de architect Antonio Palacios, geïnspireerd op de metrostations van Parijs. Het werd ingehuldigd in 1919 en bleef meer dan veertig jaar ongebruikt. Tegenwoordig is het een museum.

Bezoek het Museum van Illusies

Een museum met optische illusies. Dat op een zeer vermakelijke en leuke manier de kneepjes van perspectief, geometrie en architectuur laat zien.

Ontspan in Arabische baden

Heel dicht bij het Museum of Illusions vind je de Hammam Al Andalus. Een eigentijdse herinterpretatie van de oude baden van Al Ándalus. Tuinen van water en stilte in het centrum van de stad vol verwennerij en ontspanning.

Bezoek de botanische tuinen van Madrid

• Koninklijke Botanische Tuin. Waar je elk jaar in de maanden november en december kunt genieten van een licht- en geluidshow.

 • Tropische tuinen van het Atocha-station.

Ga bier drinken in de wijk La Latina

Met mythische plekken zoals El Viajero of tapastentjes zoals in Cava Baja.

Ga winkelen

Op markten, winkels in Chueca of aan de rand van Madrid, in Las Rozas Village.

Wandel door het Parque del Oeste en de Plaza de Oriente

In het Parque del Oeste kun je de kabelbaan nemen en de Tempel van Debod bekijken. Een Egyptische tempel uit de 2e eeuw voor Christus. Deze is door Egypte aan Spanje geschonken tijdens de bouw van de Aswandam.

In de buurt zijn de Plaza de Oriente en het Koninklijk Paleis.